Max Gluskin House, Department of Economics

University of Toronto, ON

Project Facts

  • Location

    Toronto, ON

  • Status

    Completed 2009

  • Size

    40,000 Sq. Ft.

  • Partner

  • Client

    University of Toronto

The renovation and extension to Max Gluskin House, Department of Economics at the University of Toronto, seamlessly integrates new facilities with landscaped open spaces that benefit the campus community. Three heritage buildings are unified through a contemporary addition that serves as the new entrance. The rust-coloured Corten steel of the addition harmonizes with the historic brick, and its large glass windows visually connect the interiors and exteriors. The buildings are unified through interconnected and elevated bridges. The design adds offices, a central gathering space, a resource centre, research spaces, meeting rooms, and graduate and faculty lounges. Working with a constrained site, complex program and restricted budget, this project notably enhances the Department of Economics’ architectural character and gives it an improved street presence.

Project Facts

  • Location

    Toronto, ON

  • Status

    Completed 2009

  • Size

    40,000 Sq. Ft.

  • Partner

  • Client

    University of Toronto

Select Awards

  • 2009 – PUG Awards Honourable Mention for Outstanding Achievement

MaxGluskinHouse Row1

Original Sketch by Siamak Hariri

Original Sketch by Siamak Hariri

The minor interior alterations to the historic buildings create a more unified and coherent working space, increasing collegiality and accessibility. Bricks were salvaged and reused, while local materials throughout create warm, inviting spaces.

MaxGluskinHouse Row2

The minor interior alterations to the historic buildings create a more unified and coherent working space, increasing collegiality and accessibility. Bricks were salvaged and reused, while local materials throughout create warm, inviting spaces.

MaxGluskinHouse Row3A
MaxGluskinHouse Row3B
MaxGluskinHouse Row4A
MaxGluskinHouse Row4B
MaxGluskinHouse Row5A
MaxGluskinHouse Row5B

Department facilities are organized around an open green space to maximize natural light indoors and views from offices, common spaces, lounges, and meeting rooms. 

Department facilities are organized around an open green space to maximize natural light indoors and views from offices, common spaces, lounges, and meeting rooms. 

By knitting together the existing buildings and new addition through interconnected and elevated bridges, the Department of Economics on University of Toronto campus is carefully designed to ensure comfort, accessibility, and an improved academic environment for its users.

MaxGluskinHouse Row6

By knitting together the existing buildings and new addition through interconnected and elevated bridges, the Department of Economics on University of Toronto campus is carefully designed to ensure comfort, accessibility, and an improved academic environment for its users.

MaxGluskinHouse Row7
MaxGluskinHouse Row8

Select Awards

  • 2009 – PUG Awards Honourable Mention for Outstanding Achievement