Rankin Family Pavilion

Brock University, St. Catharines, ON

Project Facts

  • Client

    Brock University

  • Location

    St. Catharines, ON

  • Status

    Under Construction

  • Size

    42,300 Sq. Ft.

  • Partner

The design of the new entrance for Brock University reinvents the connecting space between two of the school’s flagship buildings. The Arthur Schmon Tower, which houses the James A. Gibson Library, is flanked by the Thistle complex, in which the Sean O’Sullivan Theatre as well as several lecture halls and communal meeting spaces are located. The Rankin Family Pavilion project (formally known as the Brock LINC project) will activate the existing buildings and interconnected spaces to bring a new life to the front steps of Schmon Tower. Hariri Pontarini Architects’ holistic design will provide the University with an open concept entrance space, creating a dynamic hub for campus activity. 

Project Facts

  • Client

    Brock University

  • Location

    St. Catharines, ON

  • Status

    Under Construction

  • Size

    42,300 Sq. Ft.

  • Partner

RankinFamilyPavilion Row1

The new entrance is a welcoming focal point for the Brock University campus, providing a revitalized character to the base of the iconic Schmon Tower. The two-storey complex provides new gathering and social spaces as well as a research, innovation, and commercialization centre.

The new entrance is a welcoming focal point for the Brock University campus, providing a revitalized character to the base of the iconic Schmon Tower. The two-storey complex provides new gathering and social spaces as well as a research, innovation, and commercialization centre.

RankinFamilyPavilion Row2A
RankinFamilyPavilion Row2B
RankinFamilyPavilion Row3

Located in Saint Catharines and surrounded by the Niagara escarpment, the building maintains a connection to its environment with a ground level hub capped by a prominent timber-laced skylight overhead to fill the atrium with light. 

Located in Saint Catharines and surrounded by the Niagara escarpment, the building maintains a connection to its environment with a ground level hub capped by a prominent timber-laced skylight overhead to fill the atrium with light. 

Template D2 img1 8Y1axjc
Template D2 img2 w94sB5j
1615 jpg2