Wealthsimple

Toronto, ON

Project Facts

  • Location

    Toronto, ON

  • Status

    Completed 2017

  • Size

    8,639 Sq. Ft.

  • Partner

  • Client

    Wealthsimple 

The design for the Toronto headquarters of Wealthsimple, a digital investment service, seamlessly combines professional office workspace with intimate communal meeting areas. This project involved the revitalization of the third floor of an industrial building. The exposed masonry and brick, as well as the natural solid woods used in the renovation of this space, complement the traditional brick and beam building. The project connects new, slightly raised office space in an extension of the third floor with a wide stair, allowing for enhanced ease of flow between the two spaces. A generous communal eating area and an open concept kitchen are further divided from the work space with a series of shelves that house an office library. The space integrates both work and play with a coherent design that reinvents the traditional workspace and creates a unique work environment.

Project Facts

  • Location

    Toronto, ON

  • Status

    Completed 2017

  • Size

    8,639 Sq. Ft.

  • Partner

  • Client

    Wealthsimple 

Wealthsimple Row1

Maintaining the building’s industrial character, HPA used a materials palette of rich, natural finishes and left much of the existing masonry and brick exposed. With large windows and a dynamic layout, the new design retains the openness and natural light that the existing building let in.

Wealthsimple Row2

Maintaining the building’s industrial character, HPA used a materials palette of rich, natural finishes and left much of the existing masonry and brick exposed. With large windows and a dynamic layout, the new design retains the openness and natural light that the existing building let in.

Wealthsimple Row3

Dominating the centre of the space, the large communal eating area and open-concept kitchen join the two ends of the office. This central space responds to the client’s commitment to making community a priority.

Wealthsimple Row4A
Wealthsimple Row4B

Dominating the centre of the space, the large communal eating area and open-concept kitchen join the two ends of the office. This central space responds to the client’s commitment to making community a priority.

Wealthsimple Row5

Spacious, well-lit rooms, flexible workspaces that allow for both private and collaborative work, and collective lounge areas that stimulate relaxed collaboration, all ensure a sense of belonging while breathing the Wealthsimple brand.

Wealthsimple Row6A
Wealthsimple Row6B

Spacious, well-lit rooms, flexible workspaces that allow for both private and collaborative work, and collective lounge areas that stimulate relaxed collaboration, all ensure a sense of belonging while breathing the Wealthsimple brand.